вівторок, 20 вересня 2016 р.

Пустеля Атакама – територія, що відрізняється посушливим кліматом. Однак її розташування стало відмінним майданчиком для будівництва там ГЕС. Дана гідроелектростанція повинна буде на 100% задовольнити енергопотреби країни Південної Америки.
Станція Mirror of Tarapaca пранує організовати генерацію енергії в такий спосіб: сонячна енергія протягом дня буде перетворюватися в електрику, яка забезпечуватиме транспортування морської води на гору, а там вода зберігається в спеціальному резервуарі. У нічний час вся ця вода буде переміщатися знову вниз, за ​​рахунок чого в момент падіння утворюється енергія.

Об’єднуючи і сонячну і гідроенергетику, разом забезпечуватиметься цілодобова робота електростанції.
Таким чином, все частіше дослідники, інженери та інші фахівці намагаються розробити таку технологію, яка б могла комбінувати кілька видів альтернативної енергії, тим самим підвищуючи ефективність роботи таких об’єктів.
Берегова лінія Чилі – ідеальне місце для подібних експериментів. Тут є і хороші умови для сонячних електростанцій, і для гідросистеми, що використовують солону воду. Звідси і всі передумови для стабільної 
енергоподачі.
Картинки по запросу пустеля атакама фото

Немає коментарів:

Дописати коментар